2 dagar kvar

Endast en dag kvar att göra allting klart för resan. Har mer att göra än jag borde men ska stiga upp tidigt imorgon och ta vara på varenda minut! Steg upp tjugo över fem imorse så mina ögonlock väger nog flera kilo nu..känns det som iaf (A) Nu blir det sängen!! Bara denna natt och nästa natt som jag får sova i min egen säng, hoppas min säng i Italien är lika skön eller skönare ;) GODNATT!!!!!


19år minus en vecka igår

Igår firade ju jag min födelsedag i Sverige, en vecka för tidigt eftersom jag är i Italien på min födelsedag. Först firades den med mamma, Martina och David. Fast än vi stressade i oss tårtan för att vi drällde på stan lite för länge och en av mina presenter försvann innan jag hann få den så tycker jag ändå att de kändes som min dag! Tack! Sen åkte jag med David mot Piteå och hoppade av i Byske. Där la jag mig och solade utanför pappas husvagn i väntan på att Pappa och Bettan skulle komma hem från jobbet och bjuda på middag. Det var riktigt skönt i solen så jag blev ju tvungen att ta mig ett dopp ;) men senare på kvällen hann det bli två dopp till. Grymt skönt!
Efter middagen firades min födelsedag klart med Pappa, Bettan, Adrian och två av pappas husvagnsgrannar. Vi åt världens godaste kladdkaketårta och hade riktigt trevligt resten av kvällen fast än Adrian spöa mig i varenda spel jag drog fram :O Inte okej! ;) hehe


Presenterna jag fick:






Plus pengar och några till presenter jag inte fått än!

3 dagar kvar

Idag har jag haft mitt födelsedagsfirande i Sverige för om en vecka fyller ja 19år ;D jag har fått en del presenter men lägger upp bilder imorn.. Känns overkligt nu att de är 3 dagar kvar. BARA TRE!! Kommer bli sjukt kul de här, längtar!!

Underbara!

Har varit hos vår goda vän sara och klippt hennes son och när vi ändå var där umgicks vi och hade det underbart. Jag tänkte på Italienresan under tiden som jag lekte med hennes två söner..Det skulle jagas och leka apa och tävlas och springa osv osv.. Underbara pojkar!! Blev så glad av att se dom och jag tänkte det att "au pair jobbet blir nog bra för mig som faktiskt älskar barn" När Imre var klippt och vi alla var varma av solen så tog vi en promenad ner till stranden och jag fick ta årets första dopp!! Det var halvkallt men jag tänkte det att jag måste ju ta årets första dopp i Sverige ;) Kunde ju inte fega och vänta tills jag kom till Italien. Det lär ju bli massa badande där ändå. Just därför har jag beställt en bikini, hoppas den kommer imorgon!!





Uppskattade

Har tänkt på att man tar inte riktigt uppskattar allt man har här i livet. Enkla saker som mat, boende och att jag får vara frisk så jag kan röra på mig och spela fotboll. Det är några av de saker jag och som jag tror andra ofta tar för givet. Men jag tycker vi ska skärpa oss och faktiskt börja uppskatta allt vi får ha här i livet. Jag är glad över väldigt mycket och vill visa min uppskattning!!:

GOD MAT!





EFTERRÄTTER!





MIN KONSTIGA, ROLIGA MEN UNDERBARA FAMILJ!





MIN FARMOR OCH FARFAR SOM JAG FÅR HA KVAR! (mormor och morfar får bo i himlen)





SVERIGES NATUR!


4 dagar kvar

Gaah!!
Börjar faktiskt inse nu att jag om fyra dagar far till Italien :O jag märker att jag uppskattar alla vardagliga grejer nu mycket mer än tidigare bara för att jag vet att det inte blir mina vardagliga grejer i 30 dagar. Har börjat  fundera nu på vad som ska packas och inte. Vill egentligen packa nuuu...men ska tvätta på tors så jag måste vänta tills dess innan jag öppnar resväskan och börjar packa i!
Som jag sagt tidigare har jag ju aldrig flygit tidigare och börjar fundera på handbagaget..det finns ju maxmått och vissa grejer som inte får ha med i handbagaget men nån som har nått tips på vad jag ska tänka på? Har hört att ryanair också är väldigt noga med måtten och vikten, att minsta lilla skillnad från maxmåtten så är det typ kört.. äre bara rykten eller ska man se till att ha marginal?


5 dagar kvar

Nu är det bara fem dagar kvar innan resan...

Jag börjar inse nu att detta är sant! Ska bli så sjukt kul!!! Nu måste jag börja göra en lista på vad jag ska packa, skriva ut mina biljetter och förbereda mig med allt som behövs inför denna upplevelse. Jag tänkte imorse när jag vaknade av mammas "godmorgon" att från och med söndagmorgon och 30 dagar frammåt kommer jag inte få höra godmorgon.. då kommer jag istället få mötas av ett eller flera "buon giorno"
Jag undrar om jag de första mornarna kommer känna mig lite förvirrad..kan ju ta ett tag innan jag inser att jag inte längre vaknar i min egen säng i Sverige ;)

De närmar sig..

Imorn är det måndag..då är de bara 5dagar kvar till resedagen. Nu i veckan ska jag skriva en lista på allt som ska packas och se till att allt som ska göras före resan blir gjort i tid. Idag när jag var ute och gick i Byske la jag märke till hur vacker älven och naturen är här. Jag undrar om det är lika vackert i fano ;) nä nu måste ja sova så ja kan stiga upp imorn och planera mer specifikt inför resan :) godnatt

7 dagar kvar

En vecka kvar nu till jag far mot Italien. Om en vecka / 7 dagar / 168 timmar kommer jag vara i Italien!! Känns sjukt overkligt men ser verkligen fram emot det :D Har märkt nu i veckan att de är en del att tänka på när man ska flyga första gången.. Ska typ skriva upp allt man behöver veta! Drömde för någon dag sen att mamman i familjen ja ska till skulle köra bil till Sverige för att hämta mig..verkar som att jag funderar på min resa i mina drömmar tillochmed xD I veckan ska jag börja planera ordentligt! Ska skriva packlista, göra ett mat-schema för flygdagen så jag inte glömmer bort att äta (brukar lyckas glömma sånt ibland) (A) och sen måste jag skriva upp allt som är bra att tänka på osv. Ska bli så skönt att fara iväg och verkligen testa något nytt och få längta hem litegrann för en gångs skull..om ja nu inte känner mig hemma där, då kanske ja längtar "hem" till Italien när jag kommer hem till Sverige ;) vi får väl se hur bra jag trivs!

12 dagar kvar..

Hämtade passet idag. Bilden dög, underskriften..vette tusan va som hände xD ser grymt konstig ut. Kommer verkligen bli spännande de här!! Har haft så mycket fokus nu på resan så glömde nästan bort att ja faktiskt fyller år om typ 2 veckor ;D ja måste ju försöka hinna fira min födelsedag i Sverige i förväg innan jag far (äför min

Vad händer?

Min hals ger sig inte!! Går och hostar och nyser hela tiden och det kittlas i halsen och jag fattar inte vad som är fel :S Eftersom det går bra att träna utan att det gör ont i halsen blir jag bara mer förvirrad. Måste verkligen kolla upp vad som är fel. Jag bara hoppas att jag hinner bli "frisk" innan jag far.
Insåg idag att jag inte ens vart på en flygplats förut så det blir lite roligt att jag faktiskt far själv första gången jag ska flyga. Kommer verkligen bli en utmaning, ett äventyr! :D


Mysko

Träningen gick bra och kände inte av halsen nånting...det är nått fel.. Går och nyser och hostar hela tiden och har knivar i halsen men på träningen känns det inte av alls :S hade det vart en vanlig förkylning hade jag ju känt av de på träningen.. Måste kolla om det är nån typ av allergi för ja måste ju reagera på nånting med tanke på att det känns så här. Synd bara att man inte kan kolla upp allergier och liknande förrän i höst..
Nu hoppas jag bara att jag känner mig jättefrisk innan jag ska fara så jag inte är halvsjuk eller helsjuk när jag ska flyga bort till Italien! HOPPAS HOPPAS HOPPAS!!! vill vara frisk..


Typiskt..

Just nu när jag börjar tagga livet och verkligen börjar se fram emot min resa till Italien så händer detta... Jag vaknade imorse och hostade sjukt mycket. Min röst var inte sig lik och varje gång jag svalde gjorde min hals ont.. Det känns lite bättre nu och har inte så uppsvällda halsmandlar men hostan och knivarna är kvar i halsen =( orkar inte detta nu.. Har träning på en och en halv timme så ska snart göra mig i ordning och hoppas inte halsen drar ner mig för jag behöver träna!!

Livets små..

"Kärleksfilmer är alltid så perfekta..eller är dom? I det flesta romantiska filmer kan man nästan förutspå vad som ska hända och det slutar alltid lyckligt. När man ser kärleksfilmer får man en syn på hur kärlekslivet ska vara eller hur man ska bete sig i ett förhållande. Men betyder det att det måste vara så? Ibland kan det verka i filmer som att killen ska veta vad tjejen vill och ska passa upp henne till 100% och visst är det alltid kul att bli upp-passad men hur ska killen kunna veta vad just hans tjej gillar om hon inte säger något? Jag tycker själv att det är kul att se romantiska filmer och drömma sig bort i det så kallade perfekta livet men jag tror ändå att det inte bara finns ett perfekt liv. Jag tror att om man stannar upp och tänker efter så kan man få det liv man alltid drömt om. Man måste bara kämpa och offra olika mycket beroende på vilka krav man har. Men mitt i allt detta får man inte glömma bort att stanna upp och njuta av det liv man format sig"

Flygbiljetter..check!!

Nu har jag fixat alla flyg-/buss  -biljetter!!
Känns riktigt skönt att ha det klart och veta att jag betalat för resan dit och tillbaka. Fick kolla upp många förslag på resor och visste inte riktigt vad jag skulle välja. Ville ha så billigt som möjligt, ville inte mellanlanda flera gånger och inte sova i stockholm. Letade länge och väl men tillslut bestämde jag mig:

Skellefteå-Arlanda Flyger på morgonen till Arlanda airport..
Arlanda-sthlm city ..tar sen flygbussen in till sthlm city..
Sthlm city-Skavsta ..byter buss och åker mot skavsta flygplats..
Skavsta-Rimini ..Sätter mig på flyget mot Rimini där jag blir hämtad av min "nya familj" och åker "hem" till Fano !!

Så nu när jag bokat och betalat alla biljetter kan jag säga att den 2 Juli drar jag från Skellefteå, Sverige till Fano, Italien och lever att annat liv i en månad! Just nu är jag så taggad att jag önska det var längre än en månad men samtidigt så är en månad ändå 30dagar..720timmar...eller 43200minuter ;D
43200minuter kan man nog hinna med mycket! Det är vad jag hoppas på iaf!! Nu taggar jag skitmycket, vill iväääg!! =D





17dagar kvar...


hihihihi

nu har ja äntligen hittat bra flygbiljett!!!
Imorgon ska jag boka om familjen tycker det är okej att jag kommer några dagar senare..
LÄNGTAR!!!!

Skolavslutning

Imorgon har lillasysterskolavslutning. Känns som att jag nyss gick ut sexan och nu är det hennes tur. Tiden har verkligen gått fort..
Nu ska jag kolla upp flygbiljetter igen och försöka betämma mig om det blir sas, ryanair eller nån annan. Förhoppningsvis tar jag mig fram till Italien iaf.


Flygbiljetten..

Har hunnit fixa passet, EU-kortet och andra säkerhetsgrejer men har fortfarande inte bokat flygbiljetten...
Hmm, borde ju göra det snart så dagen inte kommer och jag står där utan flygbilljett xD Jag har kollat upp på lite olika bolag osv men kan inte riktigt bestämma mig vad jag ska ta.. Tips? Jag vill att det ska vara så billigt som möjligt såklart men samtidigt vill man ju inte mellanlanda typ tusen gånger och med tanke på att jag aldrig flygit förut är det ju bra om det är så enkelt som möjligt. Ska kolla upp lite mer idag och hoppas jag hittar ett bra pris så jag kan köpa biljetten i veckan!!


Måndag 13/6

Idag fixade jag passet!! 400:-

Förutom det var jag på biblioteket också och fixade lånekort så ja kunde låna en bok som jag börjat läsa nu. En engelskskriven bok på typ 450sidor... Va tror ni? Hinner jag läsa den på två veckor? hehe
Sen självklart var jag på arbetsförmedlingen som ett antal andra studenter eftersom jag nu är arbetslös i två veckor innan jag far till Italien!!
"Börjar inse att när man tar studenten har man inte alls mycket kunskap om arbetslivet och livet i allmänhet. I skolan lär vi oss mycket och mycket stannar kvar men om hur vi ska klara oss i livet är det inte mycket info om. Tycker det är synd.."

Har varit grymt skönt att bo i pappas lägenhet i stan helt själv senaste två veckorna. Det finns många positiva grejer med att bo i lägenhet i stan men det jag har uppskattat mest faktiskt är cykelturerna ner på stan! Att cykla ner mot stan med musik i öronen och ha vinden med sig. Känna flytet och njuta av naturen runt om. Har tyckt det vart underbart!!



Dagens saknad!

Älskade Lillasyster Martina Lindgren!! Saknaden av dig är stor<3

Började tänka på min underbara lillasyster idag och fick många goda minnen snurrande i huvudet. Jag skulle aldrig be om en bättre syster än den jag har för det finns ingen!! Visst, det är 6års skillnad mellan mig och min syster men ibland känns det faktiskt som att hon är den äldre.. (A)
Med dig Martina kan jag både vara barn och vuxen. Vi kan leka sóch ha nostalgiminnen från när jag var 10 och du var 4 men vi kan lika gärna sitta och prata om livet eller vuxna seriösa saker.
Med dig kan jag göra allt och jag litar på dig till 100%
Jag vet att du aldrig skulle svika mig och att du finns där i alla lägen så som jag finns här för dig!!

ÄLSKAR DIG MED HELA MITT HJÄRTA! <3





Passet!

Imorgon ska jag fara till polisen och fixa mitt pass. Med tanke på att jag aldrig varit utomlands förut är det kanske en smart idé att fixa passet innan jag åker! Jag börjar inse nu att det faktiskt är sant. Jag ska dit!! Kommer bli grymt skönt att komma bort lite grann men samtidigt kommer jag självklart sakna alla. Imorgon börjar fixet inför resan iaf! Jag är aldrig ute i tid..


RSS 2.0