Ibland blir det bara inte riktigt som man tänkt sig - Sometimes is does'nt turn out to be as you thought
I lördags blev ju jag sugen på att prova baka semlor inför dagens fet-tisdag. Sagt och gjort! Kim och Luca hjälpte till så gott det kunde och eftersom mandelmassan också skulle göras så var det tur vi hade en stark man som kunde krossa mandlarna! --- Last saturday I got tempted to try to make "semlor" for todays fat tuesday. Said and done! Kim and Luca helped me as much as they could and it was good to have strong man when the almond paste had to be done because we needed someone to smash the almonds! Jag hoppades att dom skulle bli lika goda och fina som mammas semlor och bilden som var bredvid receptet såg ut som bilden nedan så ja hade höga förhoppningar! --- I was hoping that they would be as good and beautiful as moms and he picture beside the recipe was the one here down below so I had big hopes. Semlorna blev väl inte riktigt som jag trodde. När bullarna stod "nakna" dvs utan dekorationer såg dom inte alls goda ut! Efter att ha gömt det fula utseendet med grädde och florsocker så blev dom iaf lite mer aptitliga. Smaken var väl inte den bästa heller, ingenting jag kan känna mig svenskt stolt över :-P Jag var glad dock att dom var ätbara med tanke på att det var första gången jag provade baka och dessutom i italien!! --- The "semlor" did'nt turn out the way I thought they would. When the buns were "naked", meaning without decorations, they did'nt look good at all! After putting the cream and succer on to hide the ugly looks, they looked a bit better at least. The taste was'nt that good eather. Nothing I can feel swedish proud of :-P I was happy though that they were eatable considering that I have never done them before and that the first time I tried it was now in italy!! Jag vet inte om smaken och utseendet var påverkat av att vi arbetade mycket med degen genom att göra fina skulpturer... --- I don't know if the taste and looks were affected from us working a lot with the dough by doing beautiful sculptures...
Kommentarer
Trackback